Vrijwilliger en Ouder van het Jaar 2014 + Jubilarissen 2015

Bron: 
150104.10

Tijdens het nieuwjaarsgala op vrijdag 3 januari is de Vrijwilliger van het Jaar 2014 en de Ouder van het Jaar 2014 bekend gemaakt en gehuldigd. Daarnaast zijn ook de Jubilarissen 2015 onderscheiden.

Vrijwilliger van het Jaar

Sinds 6 maart 2010 (de 25e verjaardag van de vereniging) heeft de Almeerse Reddings Brigade een wisseltrofee voor de Vrijwilliger van het Jaar, als waardering voor een vrijwilliger die zich bijzonder heeft ingezet voor de Almeerse Reddings Brigade. De wisseltroffee wordt gesponsord en aangeboden door de Almeerse EHBO-opleidingen.

Binnen onze vereniging zet een flink aantal (jeugd)leden zich geheel vrijwillig in om de vereniging draaiende te houden. Zo worden er over het jaar genomen heel veel uren vrijwilligerswerk verricht. Het bestuur is blij met die vele uren hulp van de (jeugd)leden die zich vanuit de commissies en werkgroepen het gehele jaar door inzetten voor:

 • zweminstructie (Zwem AB en Zwemmend Redden)
 • strand- en evenementenbewakingen
 • hulpverleningen op en aan het water (SAR tijdens strand- en evenementenbewakingen)
 • vaarinstructie, opleidingen en oefeningen Waterhulpverlening/ Varend Redden
 • onderhoud aan clubhuis, bewakingsposten en boten
 • vertegenwoordiging van onze vereniging bij bondsaangelegenheden en in bondswerkgroepen (Reddingsbrigade Nederland)
 • het besturen van de vereniging

Ouder van het Jaar

Behalve een flink aantal (jeugd)leden die zich als vrijwilliger inzetten voor de vereniging, zijn er ook ouders van (jeugd)leden die dat doen. Zonder dat ze zelf lid zijn van de Almeerse Reddings Brigade. Ook die vrijwilligers verdienen het om in het zonnetje gezet te kunnen worden. Daarom benoemdt de Almeerse Reddings Brigade vanaf dit jaar ook de Ouder van het Jaar.

Een aantal ouders van (jeugd)leden zet zich geheel vrijwillig in om de vereniging met allerlei werkzaamheden te ondersteunen. Ze ondersteunen de postbemanning bij strand- en/ of evenementenbewakingen, zijn er met klusdagen, helpen bij het dag-dagelijkse en het winteronderhoud, en/ of gaan als chauffeur en ondersteuner mee naar zwemwedstrijden. Zo worden er ook door deze vrijwilligers over het jaar genomen heel veel uren vrijwilligerswerk verricht. We zijn als bestuur blij met die vele uren extra hulp!


En de winnaars zijn:

Sander Spaargaren
en
Peter Lowies

Vrijwilliger van het Jaar 2014Vrijwilliger van het Jaar 2014

Van de zeven door de (jeugd)leden genomineerden heeft de jury op basis van de ingediende motivatie met een puntensysteem gestemd. Sander Spaargaren kwam hierbij als winnaar uit de bus waarmee hij tot Vrijwilliger van het Jaar 2014 is benoemd. 

 • “Sander heeft zich het afgelopen jaar meer dan verdienstelijk ingezet voor de Almeerse Reddings Brigade."
 • "Hij heeft in 2013 een genereuze sponsoring van zijn werkgever weten los te krijgen: de inboard motor die in 2014 in Reddingsboot De Pionier (ALM329) is ingebouwd."
 • "Sander was trekker van de “werkgroep nieuwe boot” en heeft op de achtergrond veel tijd en energie gestoken in de realisatie van de nieuwe boot. Nu de Reddingsboot De Pionier in de vaart is adviseert hij over en ondersteunt hij bij het onderhoud van de motor en het schip."
 • "Sander staat, net als vele anderen, op vrijdagavond aan het zwembad les te geven, en gaat zelfs nu voor de Hogere Bondsopleiding Instructeur."
 • "Hij is al ruim 29 jaar een vaste waarde binnen de vereniging: zwemmen & varen, je kan op Sander rekenen en bouwen."

De overige genomineerden voor de eretitel Vrijwilliger van het Jaar 2014 waren Scorpio van Baardwijk, Evelien Cornelissen, Diana Werkman-Koster, het bestuur incl. ondersteuner Ronald van Baardwijk, Celine van Baardwijk.

Bestuur en (jeugd)leden feliciteren Sander van harte met de eretitel Vrijwilliger van het Jaar 2014 !!


Ouder van het Jaar 2014

Ouder van het Jaar 2014Van de vier door de (jeugd)leden genomineerden heeft de jury op basis van de ingediende motivatie met een puntensysteem gestemd. Peter Lowies kwam hierbij als winnaar uit de bus waarmee hij tot Vrijwilliger van het Jaar 2014 is benoemd. 

 • "Peter is onvermoeibaar inzetbaar als ouder. Doet vele klusjes binnen de brigade. Tuinieren of klussen of ICT, het maakt Peter niet uit."
 • "Hij doet veel dingen in het clubhuis, zoals het aanleggen van het nieuwe verwarmingsysteem waarmee we veel energie kunnen gaan besparen. Verder helpt hij altijd als iemand hem om hulp vraagt en staat hij vaak voor ons klaar."
 • "Op Peter kun je bouwen. Hij is er met de klusdagen en op de momenten dat je hem nodig hebt voor de klussen. Een harde werker met een niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit."
 • "Hij is veel aanwezig op maandagavond en ook in de weekends als hulp nodig is."
 • "Ook betrokken bij de vereniging via zijn kinderen en bereid om net even iets meer te doen."
 • "Onze vrijwilligers zouden hier ook een voorbeeld aan kunnen nemen."

 

De overige genomineerden voor de eretitel Ouder van het Jaar 2014 waren Colinda Lowies-Scholte (moeder van Shannon en Linda)Gerard Wijten (vader van Tino), en Diana Treffers (moeder van Scorpio en Celine van Baardwijk).

Bestuur en (jeugd)leden feliciteren Peter van harte met de eretitel Ouder van het Jaar 2014 !!


Jubilarissen 2015

Tijdens het nieuwjaarsgala zijn ook de jubilarissen 2015 onderscheiden:

 • 12 x 5 jaar lid
 • 2 x 10 jaar lid
 • 1 x 15 jaar lid
 • 8 x 30 jaar lid

Bestuur en (jeugd)leden bedanken de jubilarissen voor hun trouw en inzet als lid. Gefeliciteerd en op naar het volgende lustrum !!