Almeerse Reddings Brigade op 30 april ingezet bij voorbereidingen Koningsvaart

Bron: 
130430.10

Op de laatste Koninginnedag - dinsdag 30 april 2013 - is de Almeerse Reddings Brigade ingezet op het IJ in Amsterdam.

De Almeerse Reddings Brigade heeft ondersteuning geleverd bij de opbouw van de Koningsvaart | Troonswisseling | Koninginnedag 2013

Voor de Dienst Toezicht Water is ondersteuning geleverd bij de opbouw van de shows en demonstraties. Technici, materialen en filmploegen zijn door vier boten naar diverse locaties op en aan het IJ vervoerd. Hiermee is een belangrijke bijdrage geleverd aan het slagen van de Koningsvaart.

Op deze dag vertrokken de Reddingsboot Albertus (ALM-129) Reddingsboot Adriana (ALM-349) om 06:30 uur over het water richting Amsterdam. Op het IJ aangekomen is de gehele dag samengewerkt met een boot van Reddingsbrigade IJsselstein en de Dienst Toezicht Water.

Nadat na de Koningsvaart het IJ weer vrij werd gegeven zijn de Albertus en Adriana weer terug naar Almere Haven gevaren.

Er wordt door de bemanning teruggekeken op een mooi, drukke en indrukwekkende Koninginnedag 2013.

De Almeerse Reddings Brigade heeft ondersteuning geleverd bij de opbouw van de Koningsvaart | Troonswisseling | Koninginnedag 2013


Reddingsbrigade Nederland partner in de beveiliging van de Koningsvaart op 30 april

19 april 2013

Op 30 april zullen leden van diverse reddingsbrigades namens Reddingsbrigade Nederland actief zijn tijdens de Koningsvaart. De vaartocht van onze nieuwe koning en koningin over het IJ in Amsterdam zal hiermee voor Reddingsbrigade Nederland een extra dimensie krijgen 

Onze taak
De taak van de reddingsbrigades tijdens deze Koningsvaart bestaat uit waarnemen op het water en, indien noodzakelijk uitvoeren van oppervlaktewaterreddingen. Deze taak wordt door Reddingsbrigade Nederland uitgevoerd onder leiding van de Brandweer Amsterdam-Amstelland. 

Materieel en mensen
Er doen 14 vaartuigen mee aan de bewaking op het IJ, één vaartuig is stand-by voor de reguliere Brandweertaak in de stad. Op het commandovaartuig van de politie vaart een OVD-R(ED) van de reddingsbrigade mee. 

Voor deze activiteit worden in totaal 47 mensen uit verschillende reddingsbrigades ingezet. De deelnemende brigades komen uit Bergen, Egmond, Haarlem, Heemstede, Noordwijk, Wijk aan Zee, IJmuiden, Zaanstad, Zandvoort en uiteraard Amsterdam. 

Reddingsbrigade Nederland realiseert zich dat dit een inzet is waarbij de hele wereld meekijkt en dat het een mooi moment is om de professionaliteit van de organisatie en de bij haar aangesloten brigades te tonen.

[bron: Reddingsbrigade Nederland]