Sinterklaas overhandigt cheque sponsorzwemmen Brede Basischool De Wierwinde aan Almeerse Reddings Brigade

Bron: 
120102.10

Almere, 2 december 2011

Vanmorgen om half negen stonden waren de kinderen van Brede Basisschool De Wierwinde enorm verrast met de aankomst van Sinterklaas: hij kwam samen met zijn Zwarte Pieten op een boot bij school aan!! Niet met de stoomboot, of een gewone boot, maar met een reddingsboot van de Almeerse Reddings Brigade.

Sinterklaas heeft na zijn aankomst op school een cheque van de kinderen van De Wierwinde aan de Almeerse Reddings Brigade overhandigd.

Afgelopen september zwommen de kinderen van Brede Basisschool De Wierwinde gezamenlijk 10 kilometer in het zwembad Almere Haven. De opbrengst van deze sponsorzwemactie wordt gebruikt om de zwemlessen voor de leerlingen betaalbaar te houden. Een gedeelte van de opbrengst komt ten goede aan de Almeerse Reddings Brigade om er nieuwe zwemlesmaterialen voor aan te schaffen.

Anouar is een van de kinderen die fanatiek heeft meegezwommen en zich goed heeft laten sponsoren: “Ik vond het sponsorzwemmen hartstikke leuk en gezellig. Door het sponsorzwemmen kunnen we met school zwemmen, en kan de reddingsbrigade andere kinderen ook leren zwemmen. Wat aardig dat de reddingsbrigade Sinterklaas vandaag naar school gebracht heeft!”.

De Almeerse Reddings Brigade is erg blij met deze cheque en vertelde aan de kinderen en aan Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten dat het erg belangrijk is om te kunnen zwemmen en om jezelf en anderen uit het water te kunnen redden. Met de cheque worden nieuwe zwemlesmaterialen gekocht om kinderen zwemles mee te geven.

[persbericht ARB-Wierwinde]