Nationaal Platform Zwembaden | NRZ - erkenning 2017

Bron: 
170109.10

De Almeerse Reddings Brigade is een door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ erkend opleidings- en exameninstituut nationale zwemdiploma'sDe Almeerse Reddings Brigade mag ook in 2017 net als in voorgaande jaren opleiden en afzwemmen voor de Nationale Zwemdiploma's. Dit is te herkennen aan het jaarlijks uit te geven vignet met daarin het betreffende jaartal uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ (kortweg NPZ | NRZ).

Van de in totaal 27 Nationale Zwemdiploma's behalen de jongste jeugdleden en enkele volwassenen bij de Almeerse Reddings Brigade het Zwem A- en Zwem B-diploma. Dit als “vooropleiding” op de verdere opleidingen binnen de Zwemmend Redden-diplomalijn van Reddingsbrigade Nederland. Deze diplomalijn is internationaal erkend door de International Life Saving Federation (ILS) en de International Life Saving Federation of Europe (ILSE). 


van de site van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ 

Erkende zwembaden, zwemverenigingen en zwemscholen

Zwembaden, verenigingen en zwemscholen die mogen opleiden en afzwemmen voor de Nationale Zwemdiploma's zijn te herkennen aan een jaarlijks uit te geven vignet met daarin het betreffende jaartal. Voor het jaar 2014 herkent u het zwembad, de zwemvereniging of de zwemschool aan dit vignet.

Wilt u er zeker van zijn dat u een Nationaal Zwemdiploma behaald, let er dan op dat het zwembad, de zwemvereniging of de zwemschool de erkenning heeft als 'Erkend Opleidings- en Exameninstituut Nationale Zwemdiploma's'. Alleen deze organisatoren mogen opleiden voor de Nationale Zwemdiploma's! Deze erkenning wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.

Bij het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ zijn meer dan 1.200 zwembaden, zwemscholen en verenigingen aangesloten. Er is er dus altijd één bij u in de buurt. 


Wil de consument er zeker van zijn dat een Nationaal Zwemdiploma wordt behaald, let er dan op dat het zwembad, de zwemvereniging of de zwemschool de erkenning heeft als 'Erkend Opleidings- en Exameninstituut Nationale Zwemdiploma's'. Alleen deze instanties mogen opleiden voor de Nationale Zwemdiploma's. Deze erkenning wordt uitgegeven door het NPZ | NRZ, het kennisinstituut voor de zwembranche.

Het Nationaal Zwemdiploma wordt uitgegeven door het NPZ | NRZ. Bij ruim 1.200 zwembaden, zwemscholen en –verenigingen is het mogelijk af te zwemmen voor het Nationaal Zwemdiploma. Het NPZ | NRZ geeft in totaal 27 Nationale Zwemdiploma's uit.

Elk erkend zwembad en elke erkende zwemschool en erkende zwemvereniging dienen examens af te nemen volgens de richtlijnen van de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s, kortweg de BREZ. Hierin zijn alle zwemslagen, technieken en toelichtingen vastgelegd. Op de examinering wordt door het NPZ | NRZ toezicht gehouden via de inzet van speciale rapporteurs.