Tinn-Silver nieuwe reddingsboot Almeerse Reddings Brigade

Bron: 
131211.10

Op woensdagmiddag 11 december 2013 heeft de Almeerse Reddings Brigade een nieuwe reddingsboot in ontvangst genomen: een Tinn-Silver 550 Rescue. Deze reddingsboot met roepnaam/ -nummer ALM019 en bondsnaam/ -nummer RE013 maakt deel uit van de Nationale ReddingsVloot (NRV) en vervangt de bondsreddingsvlet ALM018.

Nieuwe reddingsboot voor Almeerse Reddings Brigade | ALM019 | ER013 | Tinn-Silver 550 Rescue | foto: Reddingsbrigade Nederland

FOTO: Voorzitter Patricia van den Hoek-Werkman ontvangt van Raymond van Mourik (directeur Reddingsbrigade Nederland) de sleutels van de nieuwe reddingsboot.


Vorige week (5 dec '13) heeft de Almeerse Reddings Brigade - toen nog met de Bondsreddingsvlet ALM018 - na een vooralarm vanuit Reddingsbrigade Nederland samen met 50 andere NRV-reddingseenheden paraat gestaan om na daadwerkelijke alarmering binnen een uur te kunnen vertrekken naar een daadwerkelijk inzetgebied in het IJsselmeergebied. Vrijdag 6 december is om 12:00 uur het vooralarm weer ingetrokken. Bij toekomstige inzetten voor de NRV zal de Tinn-Silver worden ingezet.

Buiten de daadwerkelijke inzetten voor de NRV om zal de Tinn-Silver ingezet worden tijdens opleidingen, trainingen en oefeningen in het kader van de NRV, en bij de reguliere werkzaamheden van de Almeerse Reddings Brigade in de ruime buitendijkse binnenwateren van Almere (Gooimeer - IJmeer - Markermeer).


Aanpassing vloot reddingsboten Almeerse Reddings Brigade

De vloot reddingsboten van de Almeerse Reddings Brigade is de afgelopen periode, en wordt de komende periode anders samengesteld:

  • We hebben afscheid genomen van Reddingsboot Albertus II - ALM129, Reddingsboot Adriana II - ALM349 en Reddingsboot ALM219. Daarnaast ook van de Bondsreddingsvlet ALM018.
  • Nieuw in onze vloot zijn de Waterscooter ALM319 en de Bondsreddingsboot ALM019 (type Tinn-Silver 550 Rescue, bondsnaam/ -nummer ER013).
  • De pagina "vaartuigen" wordt daarom binnenkort verder bijgewerkt.

zie ook: