Meer dan Handen Award

Als bestuur en (jeugd)leden van de Almeerse Reddings Brigade zijn wij uiteraard meer dan trots op onze vrijwilligers en het werk dat zij belangeloos doen voor de Almeerse Reddings Brigadeen het reddingswezen in het algemeen.

Er zijn ook verschillende prestaties en personen waar wij in het bijzonder trots op zijn:


Op deze pagina:

Meer dan handen Award 2011Vrijwilligers maken het verschil

De  "Meer dan handen Awards" was een landelijk initiatief in het kader van het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk (2011). In Almere zijn deze vrijwilligersawards uitgereikt tijdens het evenement "Kijk Vrijwilligerswerk" op 9 juni 2011 door wethouder René Peeters (Jeugd, Onderwijs en Sport). Er waren vier awards: voor passie, voor competentie, voor verbinding en voor innovatie.

De "Meer dan handen Awards" zijn speciaal voor het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk in het leven geroepen en zijn bedoeld om de beste voorbeelden in Nederland naar voren te brengen. De "Meer dan handen Awards" heten zo omdat vrijwilligerswerk veel vraagt: inzet, hart, sociale vaardigheden, hersenen en inderdaad, ook handen. Doel is om te laten zien dat vrijwilligerswerk een enorme variatie kent; van eenvoudige arbeid tot het besturen van een organisatie.

Als Almeerse Reddings Brigade hebben wij de Almeerse “Meer dan handen Award 2011” categorie Competentie gewonnen.
De meer dan handen award voor Competentie is voor genomineerden die het meest en het slimst werken aan talentontwikkeling.

Naast een mooi kunstwerk, een trofee en een medaille hebben wij hier ook € 250,00 mee gewonnen, waarmee wij onze vrijwilligers in het zonnetje kunnen zetten.
Met het winnen van deze award is de onuitputtelijke inzet van onze 100% vrijwilligers uitstekend beloond!!

Vrijwilligers: bedankt voor jullie inzet

en allemaal van harte gefeliciteerd!!

Zie ook het bericht op de website van Reddingsbrigade Nederland [klik hier].

De winnaars in de andere categorieën zijn:

  • Passie: Louis van der Lichte (o.a. ABRI, Paladijn en Tante Truus)
  • Verbinding: Greet van Pareren (o.a. het Buurtatelier)
  • Innovatiehet OpStapproject (Kwintes)

De vier awardwinnaars zijn doorgegeven aan Movisie om ook mee te kunnen dingen naar prijzen op de landelijke uitreiking op 7 december 2011, waardoor de gemeente Almere nogmaals laat zien dat Almeerse vrijwilligers en projecten een landelijke voorbeeldfunctie vervullen. Bij de landelijke uitreiking vielen we helaas niet in de prijzen.

Helden om de hoek

Op 7 december 2011, de Dag van de Vrijwilliger, zijn 175 Almeerse vrijwilligers in het zonnetje gezet. Dit gebeurde tijdens de speciale vrijwilligersbijeenkomst “Helden om de Hoek”. Ongeveer een op de drie Almeerders doet vrijwilligerswerk. Daarmee leveren zij een niet te onderschatten bijdrage aan onze lokale samenleving. Met het vrijwilligersfeest Helden om de Hoek werd het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk 2011 afgesloten.

Van de vier "Meer dan handen Award"-winnaars is Louis van der Lichte (o.a. ABRI, Paladijn en Tante Truus) winnaar van de overkoepelende Almeerse vrijwilligersprijs geworden. Wethouder Ineke Smidt (Participatie, Zorg en Inkomen) reikte de bijbehorende prijs uit.

Vrijwilligersavond Almeerse Reddings Brigade

Om het winnen van de "Meer dan handen Award" te vieren, en om de vrijwilligers in het zonnetje te zetten en ze te bedanken voor hun inzet, heeft het bestuur namens alle (jeugd)leden voor deze 100% vrijwilligers - bij elkaar ruim 50 personen - een gezellige gourmet- en steengrillavond georganiseerd. Onze huidige (jeugd)leden die zich in 2010 en/ 2011 actief hebben ingezet voor de vereniging - en daarmee met elkaar de "Meer dan handen Award" hebben verdiend - zijn op zaterdagavond 21 januari 2012 in het zonnetje gezet.