Lifesaving (Zwemmend Redden)

Wij bieden leuke en uitdagende reddingsopleidingen aan voor jong en oud(er).
Een kind kan meteen na het behalen van een zwemdiploma van het ZwemAenB()C starten met de opleiding als Junior Redder, waarbij het vergroten van de eigen veiligheid en zelfredzaamheid in het water voorop staan. De opleiding verloopt vervolgens van zelfredding, via het redden van vriendjes en het redden met hulp- en reddingsmiddelen naar een opleiding tot volwaardig redder.
Kenwoorden in de opleidingen van Reddingsbrigade Nederland zijn uithoudingsvermogen, oriëntatie, coördinatie, inzicht, samenwerking en communicatie waarbij altijd de veiligheid van de redder voorop staat.

International Life Saving Federation (ILS) International Life Saving Federation of Europe (ILSE)

Junior Redder 1 t/m 4
Tijdens deze opleidingen gaat het er vooral om, om jezelf te leren redden.

Zwemmend Redder 1 t/m 4
Nu je jezelf goed weet te redden wordt het tijd om te leren anderen te redden, zoals bijvoorbeeld je vriendje of vriendinnetje. Voor het redden van anderen wordt er gebruik gemaakt van o.a. hulp- en reddingsmiddelen.

LifeSaver 1 t/m 3
De LifeSaver wordt opgeleid om zelfstandig een verantwoorde redding uit te kunnen voeren. Hierbij maakt de LifeSaver zelf de inschatting om dit "droog" of "nat" te doen en welke hulp- en reddingsmiddelen hierbij gebruikt worden.

LifeSaver Open Water (tijdens de strandbewaking)
Heb je altijd al als strandwacht aan de slag willen gaan, dan is Life Saver Open Water een mooie opstap. Je leert hier de basis beginselen van het werk als strandwacht, waarna je de opleiding tot Junior Lifeguard en hoger kunt gaan volgen.

Voor het behalen van het LifeSaver 2, 3 en/of Open Water diploma moet je in het bezit zijn van een geldig EersteHulp bewijs

Kledingeisen

Tijdens de trainingen wordt er met kleding gezwommen:
[kledingeisen]
[schoenen]

 

Wij zwemmen in Zwembad Almere Poort

Afzwemmen

Alle Junior Redders en Zwemmend Redders zwemmen jaarlijks af in mei.
De Lifesavers zwemmen 1x per jaar af in juni.

Meer informatie over het afzwemmen [klik hier]

Exameneisen:
[Junior Redder 1]
[Junior Redder 2]
[Junior Redder 3]
[Junior Redder 4]

[Zwemmend Redder 1]
[Zwemmend Redder 2]
[Zwemmend Redder 3]
[Zwemmend Redder 4]

[LifeSaver 1]
[LifeSaver 2]
[LifeSaver 3]
[Theorie LifeSaver] 

De juiste techniek

Voor velen is het al even geleden dat zij zelf het zwemdiploma hebben gehaald. Er is een heleboel veranderd. Je moet nu al veel meer kunnen voor een diploma, maar ook de slagen zijn veranderd.

Dit is de juiste uitvoering volgens BREZ 2.0 [klik hier] 

De meeste reddingstechnieken vind je ook terug in de handleiding Lifesaver. Een aantal technieken is speciaal uitgelicht in een technisch blad:
[samengestelde rugslag]
[uit het water halen] 
[toepassingen vervoersgrepen & bevrijdingsgrepen]
[dubbele polsgreep]
[help & huddle houding]

Proefles

Wil jij ook je Zwemmend Redden diploma's halen? Meld je dan aan voor een proefles en zwem 1x gratis mee om kennis te maken. [aanmelden proefles]

Meer weten over het lidmaatschap? [klik hier]