Klein Vaarbewijs I & II

Het Klein Vaarbewijs kent twee gradaties die elk betrekking hebben op het vaargebied waarop met dit vaarbewijs op de binnenwateren gevaren mag worden. Voor onze brigade geldt dat de Schippers Snelle Boot en 1e Opstappers Snelle Boot in het bezit moeten zijn van Klein Vaarbewijs I & II.

Klein Vaarbewijs I: Rivieren, kanalen en meren

Voor het varen op rivieren, kanalen en meren, met uitzondering van: de Westerschelde, de Oosterschelde, de Waddenzee, de Eems, de Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.
Er mag wel gevaren worden op de Gouwzee.

Om in het bezit te komen van het Klein Vaarbewijs I dien je het examen KVB1 met goed gevolg te hebben afgelegd. Het Klein Vaarbewijs I geldt ook in het buitenland als International Certificate of Competence (ICC) voor inland waters.

[aanmelden examen]

Klein Vaarbewijs II: Alle binnenwateren

Voor het varen op alle binnenwateren, dus inclusief de Westerschelde, de Oosterschelde, de Waddenzee, de Eems, de Dollard, het IJsselmeer, het IJmeer en het Markermeer.

Om in het bezit te komen van het Klein Vaarbewijs II dien je zowel het examen KVB1 als het examen KVB2 met goed gevolg te hebben afgelegd. Het Klein Vaarbewijs II geldt ook in het buitenland als International Certificate of Competence (ICC) voor inland and coastal waters.

[aanmelden examen]

Kosten

De Almeerse Redding Brigade draagt niet bij in de kosten om het klein vaarbewijs te behalen. Het is een diploma dat niet reddingsbrigade gebonden is. Het is je levenlang geldig en ook op andere schepen bruikbaar.