Almeerse Kei

Als bestuur en (jeugd)leden van de Almeerse Reddings Brigade zijn wij uiteraard meer dan trots op onze vrijwilligers en het werk dat zij belangeloos doen voor de Almeerse Reddings Brigadeen het reddingswezen in het algemeen.

Er zijn ook verschillende prestaties en personen waar wij in het bijzonder trots op zijn:


Op deze pagina:

Almeerse Kei - kinderlintje Almere

Almeerse Kei

Een kei is, naast natuurlijk een gewone steen, iemand die ergens in uitblinkt. Keien heb je natuurlijk in allerlei soorten en maten. Volwassen keien komen vaak vanzelf wel in het nieuws. Sommigen krijgen een onderscheiding van de koningin, een lintje. Maar er zijn ook jonge keien die zich op een bijzondere manier van anderen onderscheiden. Almere is daar trots op, daarom krijgen deze jonge keien van de gemeente ook een speciaal lintje, ‘De Almeerse Kei’.

De Almeerse Kei is bedoeld voor kinderen uit Almere tussen de 4 en 12 jaar die zich belangeloos inzetten voor andere mensen of voor de gemeente en haar inwoners. Het kan gaan om een individueel kind maar ook een groep kinderen kan in aanmerking komen voor deze onderscheiding. Verder moet er natuurlijk sprake zijn van een bijzondere prestatie dat plaats heeft gevonden in het afgelopen jaar.

Kijk voor meer informatie over (o.a.) het kinderlintje op: [LINK]

Wij zijn er heel trots op dat wij ook drie Almeerse Keien hebben:

 • 2015 – Collin Poppes
  Collin is sinds 2011 lid van de Almeerse Reddings Brigade en al heel jong betrokken bij allerlei activiteiten. Hij helpt elk jaar bij NL Doet met schoonmaken, snoeien en vegen. Al voor dat hij lid werd was hij één van de enthousiaste klussers die op deze extra klusdag komen helpen. En ook op andere klus- en schoonmaakdagen is hij er om samen met papa of mama en soms ook met zijn zusje (Noëlle, 7 jaar) te komen helpen.
  Hij helpt sinds 2 jaar ook elke week in het zwembad. Hij zorgt dat alle instructeurs koffie, thee of aanmaaklimonade krijgen en waar nodig brengt hij materialen en helpt hij bij de lessen (door bijvoorbeeld de mat vast te houden en aanwijzingen te geven aan de kinderen die les krijgen).
  Collin is met zijn behulpzaamheid en positieve instelling een goed voorbeeld voor andere kinderen en een waardevolle aanvulling op ons vrijwilligerskorps! 
 • 2010 – Robin Peters
  Robin (12 jaar) zet zich altijd bijzonder in voor de Almeerse Reddings Brigade. Hij helpt aan het zwembad, op de klusavond en ook al bij de bewakingen. Een jonge vrijwilliger die zo zijn steentje (keitje) bijdraagt aan Almere.
 • 2014 – Linda Lowies
  Linda (12 jaar) is sinds 2009 lid bij de Almeerse Reddings Brigade. Dat is op zich niet zo bijzonder maar wel dat Linda ook al enige jaren helpt bij de klus- en onderhoudsdagen, dit jaar haar Jeugd Eerste Hulpverlener heeft gehaald en bijna de hele zomervakantie op het strand te vinden was om te helpen bij destrandbewakingen. Een echte kanjer die altijd behulpzaam is en waar je op kunt bouwen!